Telefon: 0752 332 593 | contact@colegiuldieteticienilor.ro

CDR Home2022-02-01T20:33:12+02:00

Autoritatea profesională în

nutriție și dietetică

CDR este sursa oficială de informații nutriționale bazate pe dovezi științifice de calitate. Scopul CDR este de a reglementa domeniul dieteticii în România și de a promova princiipile de alimentație sănătoasă la nivelul populației.

Alătură-te si tu comunității!

Află mai multe
Contactează-ne
Află mai multe
Contactează-ne

Știri și noutăți

Avizul de liberă practică – dispoziții tranzitorii

Dieteticienii care au primit aviz de liberă practică pentru anul 2021 din partea OAMMR (atât cei care lucrează în sistemul de stat, cât și cei care lucrează în sistemul privat) pot solicita în continuare, și pentru anul 2022, acest aviz de la OAMMR. Menționăm că OAMMR va elibera acest aviz doar colegilor pe care îi au deja în evidență.
Pe parcursul anului 2022, odată cu finalizarea tuturor procedurilor și preluarea deplină a atribuțiilor, CDR va putea elibera avizul de liberă practică pentru dieteticieni, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.
Dorim să mulțumim și pe această cale colegilor din OAMMR pentru colaborare, sprijin și profesionalism.

Ce este Colegiul Dieteticienilor?

Colegiul Dieteticienilor din România este organizația profesională a dieteticienilor pe teritoriu țării. Obiectele noastre de activitate sunt de a reglementa, coordona și dezvolta modul de exercitare a profesiei de dietetician, ca profesie liberală în domeniul sănătății umane, furnizoare de servicii conexe actului medical.

Atribuțiile CDR se pot împărți în 3 categorii:

Profesia

Exemple: reprezentare la nivel național (și internațional); acordare a dreptului de exercitare a profesiei; asigurare a publicității profesiei; reglementare a profesiei și promovare a bunelor practici; stimulare a progresului științific.

Profesionistul

Exemple: aparare a intereselor membrilor; promovare a participării dieteticienilor în programe de sănătate publică; asigurare a cadrului de dezvoltare a competențelor profesionale; ținerea evidenței profesioniștilor.

Publicul

Exemple: promovarea alimentației sănătoase în scopul obținerii și menținerii sănătății, cât și a prevenției unor boli; evaluarea și controlul calității produselor și a dietelor; insituirea normelor deontologice și standardelor de calitate ale actului profesional.

Află mai multe

Împreună

Suntem alături de toți viitori noștri colegi în drumul lor spre profesionalism. Informează-te despre motivele pentru care să te înscrii, procesul de înscriere, documentele necesare și examenul de înscriere și alte informații relevante pentru membri. Îți stăm la dispoziție și pe email pentru întrebări suplimentare.

Află mai multe
Go to Top