Loading...

CE ESTE UN NUTRITIONIST-DIETETICIAN?

Un dietetician-nutriționist este un profesionist din domeniul sănătății, cu o diplomă universitară fiind absolventul Facultatii de Medicină și Farmacie, cu specializarea Nutriție și Dietetică, recunoscut ca expert în nutriție și dietetică de autoritățile naționale, și care aplică știința nutriției în alimentația și educația grupurilor sau indivizilor atât în situații de boală cât și pentru menținerea sănătății.

CE FACE UN NUTRIȚIONIST- DIETETICIAN?

Competența profesională a unui nutriționist-dietetician este diversificată.
Având studii superioare de specialitate, nutriționistul-dietetician poate evalua starea nutrițională și tulburările alimentare, independent sau în colaborare cu specialiștii din domeniile socio-medicale si poate elabora planuri de alimentație (orală, parenterală, enterală) pentru toate bolile dar și pentru persoanele sănătoase.
Spre deosebire de alți practicanți ai nutriției, nutriționistul-dietetician are și competențe cu privire la siguranța alimentară, igiena si tehnologia alimentară, ceea ce îl face potrivit pentru a lucra în domeniul producției și comercializării produselor și suplimentelor alimentare.
Nutriționistul-dietetician are competențe pentru a oferi sfaturi practice despre cum să citim etichetele produselor și suplimentelor alimentare și ce tipuri de alimente sunt mai sigure și potrivite.
Cu ajutorul acestui specialist, poți adera la un stil de viață mai bun si poți înțelege mai bine cum alimentația îți poate schimba modul de viață si starea de sănătate.

UNDE LUCREAZĂ NUTRIȚIONIȘTII-DIETETICIENI?

• În cabinetul lor privat
• În clinici sau spitale private
• În departamentele spitalelor care necesită dieteticieni (ex: diabetologie, nefrologie)
• Colaborează cu cantinele grădinițelor, școlilor, spitalelor, etc
• Alimentație publică în mediul privat (restaurante, cofetării, etc)
• Se pot adresează comunităților în scop educativ și informativ
• Sportivi amatori și de performanță, echipe de sport
• Oferă consultanță și influențează politici de sănătate și alimentație la nivel local și național.

Fii la curent cu noutățile despre CDR și din domeniu. Înscrie-te la newsletter-ul nostru: